Aachen Arkaden

Aachen Arkaden

ARRA Property & Interim Management heeft het assetmanagement voor Aachen Arkaden gevoerd sinds 2012. Het doel was om met beperkte investeringen, verhuur mogelijk te maken en een positieve cashflow te bewaken. In de afgelopen jaren hebben we grote huurders gecontracteerd dan wel huurcontracten verlengd (ruim 15000 sqm). Het doel is behaald en in 2017 is het project verkocht. ARRA Property & Interim Management zal de achtergebleven entiteiten beëindigen.

Het centrum is gunstig gelegen in Aken, en biedt een enorm scala aan producten en interessante aanbiedingen in meer dan 50 winkels. Het centrum bestaat uit ongeveer 27.000m2 retail, een 24/7 fitness centrum, horeca en kantoorunits. Ontdek de moderne mode trends voor de gehele familie in een aangename sfeer. De diversiteit zal u verrassen – elke dag, in alle weersomstandigheden en in elk seizoen.

Er staan 832 overdekte parkeerplaatsen tot uw beschikking, welke een korte route naar de drie winkelniveau’s garanderen.
Gelegen in de Euregio Maas/Rijn met ongeveer 3.8 miljoen inwoners, en direct naast een trein- en busstation, maken het centrum tot een zeer gunstig gelegen shopping locatie. De Trierer Straße is de oostelijke hoofdverkeersroute in Aken, waar dagelijks meer dan 30.000 auto’s gebruik van maken.

De bouw is gestart in 2007, waarna het winkelcentrum in oktober 2008 de deuren opende. Ondanks een moeizame start, zijn in 2014 de kantoor- en retailunits voor ca. 85% verhuurd. U vindt er onder andere de winkels Vero Moda, Jack&Jones, H&M, Hunkemöller, Intertoys etc.

Dit jaar vieren we al het ‘Karlsjahr’ (Karel de Grote) in het centrum, en zullen naar verwachting de bezoekersaantallen en omzetten van de huurders de stijgende lijn blijven voortzetten. Sinds de opening in 2009 zijn de omzetten per jaar met ruim 10% gestegen, en daar waar in de Branchenindex/TW-Testclub negatieve cijfers worden gepubliceerd, presteert Aachen Arkaden ruim 3% in de plus. De bezoekersaantallen blijven stijgen, waarbij we een stijging van bijna 25% mogen vermelden ten opzichte van het openingsjaar. Er wordt veel aandacht besteed aan marketing, met regelmatig leuke evenementen en acties voor jong en oud.